3 Mayıs 2012 Perşembe

ÇERKEZ MANTISI ( HALUJ )






                                                            Birazda mantı diyelim  mi ?

HAMURU
Un ,tuz, su

İÇ HARCI
4-5 patates , soğan , kırmızı toz biber ,tuz

YAPILIŞI
   Öncelikle patates haşlanır.Bir çatal yardımıyla püre haline getirilir.Bir yanda da sıvı yağ da soğan kavrulur.Kırmızı toz biber atılır.Hepsi birleştirilir.Mantımızın iç harcı hazır.
   Hamurunu yoğurup 5-10 dk. kadar dinlendirelim. Daha sonra açıp bir bıçak yardımıyla muska şeklinde kesip şekillendiriyoruz.(istenirse bir çay bardağı ile de kesilebilir) Hepsi bittikten sonra kaynamış tuzlu suda pişirilir.Üzerine margarin eritilip kırmızı toz biber yakılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülür.

                                                                                                                       AFİYET OLSUN :))
NOT: Mutlaka deneyin hafif ve çok lezzetli.

2 yorum:

  1. halujj adını bir türlü bilemediğim :) olsada yesek elelrine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Keşke burda olsaydın da beraber yeseydik. Özellikle yağmurum çok seviyordu. Bu akşam misafirlerim var. Meleğimin öğretmeni, onlara da yaptım. Umarım beğenirler. Mutlaka, bu mantıdan ilk defa yiyecekler....

    YanıtlaSil