14 Aralık 2012 Cuma

GUBATE (ÇERKEZCE ADI)



                                                         MALZEMELER :

Hamuru :                          İç malzemesi :                               Yağlamak için :                       Üzerine :

Un                                    Patates                                        Yarım paket margarin             1 Yumurta
Ilık süt                              Soğan                                                                                        Çörek otu
Tuz                                  Tuz                                                                                             Susam
Maya                               Sıvı yağ
                                        Kırmızı toz biber

YAPILIŞI :

Öncelikle hamuru mayalıyoruz. Kabarması bekleyelim. Bir yandan da patatesler haşlanır. Püre haline getirilir tuzu ilave edilir. Küçük bir tavaya yeterince sıvı yağ konulur. İçerisine bir tane soğan doğranıp kavrulur. Kavrulduktan sonra kırmızı toz biberi atılıp ocaktan alınır. Püre olan patatese atılıp  karıştırılır. Mayalanan hamur beze haline getirilir. (Ben ölçü kullanmadan yapıyorum. Çoğunlukla 2 beze yapıyorum) Bir yanda da erimiş margarin'imiz hazır olmalı. Bezeyi açıp bir güzel yağlıyoruz. Rulo şeklinde sarıp donmasını bekliyoruz. Donduktan sonra onuda küçük bezeler yapıyoruz. Yaklaşık bir beze den 8-10 tane çıkıyor. Büyüklüğü size kalmış. Onları da şekildeki gibi açıp iç malzemesini koyarak  bir güzel kapatıyoruz. Yumurta sarısını sürüp ısıtılmış fırına sürüyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
                                                                                                                AFİYET OLSUN...

1 yorum: