Tarifim 1/2 kg'lık kavanozlara arzu edilen meyveyle yapılabilir.
* Şeftali
* Şeker
* Su
Şeftalilerin hepsini küçük bir biçimde doğrayalım. Her kavanoz' un dibine 3,5 yemek kaşığı şeker koyalım.(arzuya göre arttırılıp, eksiltilebilir)Üzerine doğradığımız şeftalileri kavanoz'un ağzından 1 parmak eksik olacak şekilde dolduralım. Daha sonra şeftalinin üzerini geçecek biçimde su ilave edelim. Kavanozun içine bir bıçak batırarak hava kabarcıklarını çıkartalım. Kavanoz kapaklarını sıkı bir şekilde kapatalım. 1 saat üzerini geçecek kadar suyla kaynatalım. Sıcakken çıkarıp ters çevirelim.
AFİYET OLSUN...
Bizimkiler bayılıyorlar. Bir oturuşta 2-3 hatta hepsini getirsem hiç hayır demezler. Şeftaliler gerçek lezzetini o günkü gibi koruyor. Denemenizi tavsiye ederim...
eline sağlık cnm bnde küp küp doğrayıp buzluğa attım bu sene ilk defa seneye bnde böyle deniyeyim bakalım öğrenirim senden :)
YanıtlaSilafiyet şifa olsun miniklerine :)
Gerçekten çok güzel tadı oluyor. Bende Zeynep de tatmıştım ilk defa bayıldım. Birlikte yaparız inşallah.
YanıtlaSil