20 Kasım 2013 Çarşamba

AŞURE YAPILIŞI

                                                                                                                                                                  

       Malzemeler
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı şeker
8 tane kuru incir
1 avuç çekirdeksiz üzüm
1 avuç kuş üzümü
1 avuç fındık
1 avuç kuru kayısı
1 avuç ceviz
1 yemek kaşığı gül suyu (saf gül suyu)
1 paket vanilya
Tarçın

     Yapılışı
    Aşurelik buğday, fasulye, nohut ve pirinci ayrı ayrı kaplarda geceden sıcak suda bekletelim. Sabah bunların hepsini haşlayalım. Buğdayın suyunu dökmeden haşladığımız bütün malzemeyi bunun içerisinde birleştirelim. Üzerlerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip kaynatalım. Kaynarken pirincini ilave edelim. pirinç piştikten sonra şekerini ilave edelim.(Dilerseniz şeker miktarı azaltılıp arttırılabilir) 5-10 dakika kaynat. Ara ara kaynar su ilave edilerek kalınlığı ayarlanır. Biraz sulu bir kıvamda olması gerekiyor. İncir, üzüm, kayısı, kuş üzümüve inciri  sabah aşureyi kaynatmaya başladıktan sonra sıcak suda beklet. Sonra yıkayıp istenilen şekilde keselim.Bunları aşurenin içine atalım ve 5 dakika daha kaynatalım. Vanilyayı ve gülsuyunu atıp ocaktan alalım. Kaselere doldurup istediğimiz şekilde süsleyelim.
                                                                                               AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder