17 Kasım 2013 Pazar

POĞAÇA

                                                 
                                                             PASTANE POĞAÇASI
     Malzemeler 
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaşmaya
Çörek otu
Susam
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

     Yapılışı
    Ilık su ve sütü yoğuracağımız kabın içine alıp içerisine mayayı atıp eritelim. Şeker ve tuzu'nuda katıp karıştıralım. İçerisine yavaş yavaş unu ilave edelim. Elimize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim. Elimizi çok az yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verelim. Tepsiye dizip yaklaşık 40 dakika mayalanmasını bekleyelim.Yumurta sarısı sürerek 180-200 derecede pişirelim. Yaklaşık 25 adet çıkıyor.
                                                                                                                    AFİYET OLSUN..

   Not:  Daha fazla yapmak için 2 ölçü yapabilirsiniz. Ben içini boş bir şekilde yaptım. İstenirse peynirli, patatesli vs. yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder